TauZero Systems väderstation i Storsätern / Grövelsjön, Sverige
# Sidan laddad: 2019-08-21 13:49:39 # Följande språkvarianter finns: English # Swedish #
# Placering: Ollarsliden 35 ( karta ) # Höjd över havet: 716 meter # Latitud: 62.0706 # Longitud: 12.3039 #
WEBBKAMEROR: FJÄLLBUA, KÅTORNA, GARAGE  |  BILDER  |  SÖKA VÄDERDATA
PASTIS BLOGGAR: 2019-08-19 UTE PÅ VANDRING

Insamling ny väderstation

Efter uppmaningar både här på bloggen och ute i verkligheten så startar jag en insamling till en ny väderstation då den gamla väderstationen inte längre fungerar efter 12,5 års kontinuerlig drift. Vill ha en bra och tillförlitlig väderstation och valet har fallit på en halvprofessionell station av märket Davis Instruments. Kostnaden blir exakt 13 770 kronor med en extra temperatursond och allt är nu beställt. :)

Den som vill stötta ett inköp kan Swisha till 0730412143 eller föra över en summa till mitt bankkonto på Skandiabanken, betalningsmottagare Per Bjälevik, clearingnummer 9150, kontonummer 2451796. Alla bidrag tas varmt emot, små som stora! Tack på förhand!

Ange väderstation och eventuellt ordet ”anonym” efter på inbetalningsraden. Jag tänker redovisa alla inkomna bidrag här på bloggen och de som vill vara anonyma kan vara det genom att ange anonym när man betalar in summan.


Väderstationen slut efter 12,5 år

Tyvärr så verkar min gamla väderstation gett upp till slut. Nu har den krånglat de sista dagarna nästan hela tiden och även om jag försökt få den tillförlitlig igen så krånglar den för mycket. Det verkar som om den efter 12,5 år ute i vind och rusk är slut, vilket i sig är enormt med tanke på att den varit så driftsäker under alla år.

Får fundera på hur jag ska göra. Skulle vilja ersätta den med en kompetent och halvprofessionell Davis Wireless Vantage Pro2 med aktiv fläkt (#6153) och ett överföringskort till dator (serie eller usb). Men det kostar nästan 13000 kronor vilket jag anser är lite för mycket för egen del. Får fundera och återkomma i frågan. Till dess är tyvärr mina väderdata inte länge aktuella. :(

Tack till alla som stöttat mig med driftbidrag under åren!
 
Max och min värdena beräknas under aktuellt kalenderår, förutom snödjupet som avläses manuellt från oktober till och med april/maj.